Det har varit ett galet år för Chris Kläfford. Det blir förmodligen inte lugnare nästa när Idolvinnaren ska ut på turné. Foto: Bob Linger

För Chris snurrar Idolkarusellen vidare

Uppdaterad
Publicerad

Det tog inte mindre än fyra försök för Chris Kläfford att charma juryn i Idol. Men det var det värt. Nu kan lindebon se fram emot ett år i musikens tecken. Tror han. Det mesta är fortfarande en dimma efter vinsten.

Han har knappt hunnit spotta konfettin ur skägget sedan vinsten i tv-programmet Idol. Intervjuerna har avlöst varandra och när SVT Örebro når Chris Kläfford är han på väg att lägga sig. Klockan är 16:00.

– Det är så många som vill att jag ska vara med på alla möjliga arrangemang så jag sover när jag hinner, förklarar han. Det här året har verkligen varit mitt ”Idolår”.

Chris Kläfford

Kunde ha tävlat mot Martin

Chris blir nu den andra lindebon med mäktig stämma som kammar hem Idol-tävlingen. Martin Almgren banade vägen 2015 men det många inte vet är att tävlingen 2015 kunnat bli ett derby.

– Det året Martin tävlade var jag nära att gå vidare jag med. Det stod mellan mig och en annan kille till sist men då valde juryn den andre. Annars hade vi tävlat samma år.

Då hade han 2010 och 2011 stått framför juryn utan att ta sig vidare.

Vad är det som har gjort att du inte har gett upp?

– Det är en stark önskan om att få hålla på med musik på heltid. Att ha det som yrke. Men att jag skulle vinna tävlingen trodde jag inte.

Mäktigaste ögonblicket

Att få träffa ”genuint, trevligt folk” är det han uppskattat mest under hela Idol-cirkusen. Men det mäktigaste ögonblicket kommer från finalen.

– Att få sjunga ”Imagine” inför ett fullsatt Globen, det är stort.

Vad som kommer att hända under 2018 är i skrivande stund fortfarande ett töcken för Chris Kläfford. Mycket ska förhandlas och diskuteras under de kommande veckorna men en sak vet han säkert.

– Jag har inga planer på att lämna Lindesberg. Det blir till att pendla i så fall!

Chris Kläffords önskan inför 2018

– Att musikkarriären tar fart på allvar! Och att jag får chansen att arbeta med några av de fantastiska musiker jag lärt känna under tävlingen!

Vad är Publikfavoriter 2017?

SVT Örebro har valt ut tio personer som på ett eller annat sätt varit inblandade i händelser under 2017 som fått stort genomslag.

Det kan röra sig om nyhetshändelser som pågått under längre tid eller bara en artikel.

Det alla har gemensamt är att de fått stor uppmärksamhet av dig som läst, ibland positiv ibland kritsk, i form av kommentarer, likes eller mail till redaktionen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Chris Kläfford

Mer i ämnet