Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
De flesta besökare av Den förtrollade sjön i Kumla var positiva men Walter Ejdervik hade hellre varit någon annanstans och lekt. Foto: SVT

”Den förtrollade sjön” i Kumla förtrollade inte alla

Uppdaterad
Publicerad

Fram till 20 november lyser ljusdekorerade kumlasjön upp i hösmörkret. Ljusvandringen invigdes i slutet av oktober och lockade bland annat höstlovslediga barn. De flesta var väldigt nöjda med upplevelsen, men somliga ställde sig kritiska och hade hellre spenderat sin tid på annat sätt.

Det är första året i år som Kumla slår till med en ljusvandring runt Kumlasjön och de flesta besökarna som tagit sig ut i höstmörkret verkade positiva till den ljusutsmyckade slingan.

– Det är mycket ljus och det är najs. Men det skulle behövas lite andra saker till nästa år. En hockeyspelare där och där. En Kumla-hockeyspelare. Vi skulle även behöva mer publik till A-lagets matcher, säger Sebastian Bivemark och Knut Haglert som även de spelar i klubben.

Skeptisk till vandringen

Andra var mer skeptiska på frågan om de kunde tänka sig att besöka ljusvandringen fler gånger:

– Nej det tänker jag inte. Det är tråkig att gå runt. Det skulle vara roligare att leka, säger en av de yngre besökarna Walter Ejdervik som var på plats med sin familj.

Ljusvandringen Förtrollade sjön invigdes 29 oktober och kommer hålla igång på kvällstid fram till 20 november.

I klippet ovan kan du höra Walter Ejderviks skeptiska uttalande om Den förtrollade sjön, men även andra besökares entusiasm över ljusslingan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.