I en tegelvilla i Lindesberg bor konditorn Gohar. För tolv år sedan var hon färdigutbildad programmerare i staden Vanadzor i Armenien, men som nyexaminerad var marknaden tuff och Gohar hamnade på ett callcenter.
– Jag visste att det inte var det jag ville göra, jag längtade efter att jobba mer kreativt, säger hon.
Men några bakdrömmar närvarade inte under Gohars uppväxt. Det var först efter att hon hamnat i Sverige 2014, som intresset väcktes.
– Det var min svärmor som fick mig att börja. Jag gillade inte alls att baka som barn, så som andra gjorde. Det fanns inga tankar på att bli konditor.
Drömmer om eget konditori
När vi frågar om hon minns tillfället när det nyväckta bakintresset utvecklades till en yrkesmässig dröm, berättar hon om en hejdå-fest på SFI 2015. Gohar tog med sig fika och reaktionerna i gruppen gav mersmak.
Idag ägnar sig Gohar åt bakandet på heltid, men än så länge är det i köket i Lindesberg som kreationerna skapas. Sakta men säkert har dock drömmen om ett eget konditori, med servering, fotovägg och försäljning över disk börjat marineras.