Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hälso och sjukvårdsdirektör Jonas Claesson vid region Örebro län berättar i videoklippet vilka åtgärder man nu vidtar efter IVO:s kritik. Foto: SVT

Här är sjukhusledningens åtgärder efter kritiken från Inspektionen för vård och omsorg

Uppdaterad
Publicerad

Nu presenterar ledningen för Universitetssjukhuset i Örebro flera åtgärder som svar på den kritik som Inspektionen för vård och omsorg riktat mot sjukhuset. USÖ fick i slutet på förra året kritik för brister i antalet vårdplatser, vilket medför en risk för allvarliga vårdskador.

Bland åtgärderna finns en så kallad lättvårdsavdelning där utskrivningsklara patienter ska placeras och en kirurgisk avdelning där nya arbetssätt och yrkesrolller ska prövas.

– Tillsammans med personalen har vi redan genomfört flera åtgärder för att minska risken för vårdskador, Vårdplatsbristen är något som vi och alla akutsjukhus kämpar med, säger Jonas Claesson, hälso- och sjukvårdsdirektör.

Samordning av vårdplatsbehov

Regionen har också infört ett vårdplatsutskott för att kunna stämma av behovet och tillgången på vårdplatser vid samtliga tre akutsjukhus i länet. Vissa av sjuksköterskornas arbetsuppgifter har också tagits över av farmaceuter och läkarstudenter.

Ett 30-tal undersköterskor har anställts på akuten.

Ivo gjorde en tillsyn av samtliga av landets 27 akutsjukhus under förra året, och alla fick kritik av myndigheten.

I klippet kan du höra mer om åtgärderna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.