Här nattvandrar Hiiraans Biståndsförening i Brickebacken för att hålla området lugnt under höstlovet. Foto: Nick Strömgren/SVT

Här nattvandrar de vuxna i Brickebacken

Uppdaterad
Publicerad

I omgångar har Öbo och Partnerskap Örebro satsat på nattvandrare i olika områden i Örebro kommun. Nu när det är höstlov vandrar de vuxna i Brickebacken, Vivalla, Oxhagen och Varberga för att öka vuxennärvaron på kvällarna.

Under vecka 44 har människor från föreningarna Afrikas Horn och Hiiraans Biståndsförening delat på Brickebackenområdet. De vandrar i sex timmar, sedan tar de en kaffe och åker hem.

Det handlar inte om att Brickebacken är stökigt, utan att man vill behålla lugnet i området och öka vuxennärvaron under loven. När veckan är slut tar nattvandrarna paus från varingen och börjar vandra igen under jullovet.

Varför vandras det främst under loven?

– Det finns mycket ungdomar ute under loven och ibland kan de samlas på olika platser, och då kan vuxna vara där med ett extra öga helt enkelt, säger Rebecca Grönholm som är boendeutvecklare på Öbo.

Vandringen betalar tillbaka

Tidigare har nattvandrargrupperna vandrat nästan varje helg men det har nu ändrats till att enbart omfatta skolloven. Nattvandringen genererar också bidrag i form av pengar till föreningarna som utför vandringarna.

I klippet får du hänga med Abdulqadir och gänget som nattvandrar i Brickebacken.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.