Idag beslutar kommunstyrelsen om att utbilda kockar inom förskolan och skolan i vegetarisk matlagning.
Syftet är att maten ska ha mindre påverkan på klimatet. Det här är ytterligare ett steg i arbetet som kommunen bedriver med att använda mindre kött, välja råvaror efter säsong, laga mat från grunden och inte slänga mat i onödan.
– Jag är stolt över att vi har ambitiösa hållbarhetsmål i Örebro kommun. Ur ett barnperspektiv är denna utbildningssatsning bra på både kort och lång sikt. Barnen får nyttigare mat och de får ärva en mer välmående planet, säger Lennart Bondeson (KD) kommunalråd, i ett pressmeddelande.
Utbildningen kostar ungefär 350 000 kronor och finansieras med pengar som avsatts för kompetensutveckling.
– Örebro kommun ska vara en attraktiv arbetsgivare. Det är vi bland annat genom att erbjuda bra och relevant kompetensutveckling för vår personal, säger Kenneth Nilsson (S) kommunstyrelsens ordförande, i ett pressmeddelande.