Foto: TT Bild

Här stjäls flest cyklar

Uppdaterad
Publicerad

Det var många som svarade på SVT:s enkätundersökning om cykelstölder i Örebro. Nu har vi gjort en grafisk sammanställning av de platser där ni blivit av med era cyklar.

SVT Nyheter Örebro bad våra tittare svara på en enkätundersökning om cykelstölderna i Örebro.

Utifrån era svar har vi kunnat sammanställa vilka områden i Örebro som är värst drabbade cykelstölder. Vi har markerat dessa i tre olika färger beroende på graden av utsatthet.

#cykelstölder

Färgbeskrivning

Gult: Stölddrabbat område

Orange: Kraftigt stölddrabbat område

Rött: Extremt stölddrabbat område

GUL ZON

I gul zon hamnar områdena Adolfsberg, Vivalla och Rynninge. Här uppger omkring 10 procent av personerna i vår enkätundersökning att de blivit av med sin cykel.

ORANGE ZON

Bland de områden som hamnar i  orange zon hittar vi Brickebacken, Haga, Baronbackarna och Aspholmen. Ungefär 20 procent uppgav att de blivit av med sin cykel i någon av dessa oråden.

RÖD ZON

Värst drabbade i röd zon är stadskärnan, inklusive de områden som följer Östra Bangatan och Rudbecksgatan, samt universitetsområdet. En överväldigande majoritet, ungefär 70 procent, av de som deltog i vår enkätundersökning uppgav att de blivit av med sin cykel i stadskärnan eller vid universitetet.

Stölderna har inträffat under dagens alla timmar. Men en majoritet uppger att stölderna ägt rum under kvällar och nätter.

Fotnot

Resultatet av undersökningen baseras på ett hundratal enkätsvar men är inte representativt för hela befolkningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

#cykelstölder

Mer i ämnet