Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hockeyfebern i Örebro skapar nu rejält klirr i kassan i klubben, enligt Mikael Johansson, vd för Örebro Hockey. Hör mer i videoklippet. Foto: P Koubek, TT /K Ström, SVT

Hockeyfebern i Örebro stor ekonomisk vinst för ÖHK

Uppdaterad
Publicerad

För andra gången någonsin har Örebro Hockey tagit sig till SM-semifinal i ishockey. Och hockeyfebern i Örebro skapar nu rejält klirr i kassan i klubben.

– Varje match ger 700 000 kronor bara i extra biljettintäkter, säger Mikael Johansson, vd för Örebro Hockey.

2021 tog sig Örebro till SM-semifinal för allra första gången i klubbens historia. Men då fick aldrig publiken chansen att uppleva spänningen.

– Då var det pandemi och tomt på läktaren. Nu spelar vi semifinal på riktigt. Trycket och stämningen ser vi fram emot, säger Mikael Johansson.

Resan till toppen

Han själv kom till kubben för sex år sedan. Och resan till toppen har varit lång.

– Då hade vi det tufft både ekonomiskt och sportsligt. Vi satte upp visionen att bli bäst i Sverige. Det kändes kaxigt när ekonomin var i botten och vi kom tia den säsongen. Det känns bra att alla som jobbat långsiktigt nu får något tillbaka. Vi vill vara med och utmana om SM-guldet och stå på Stortorget i framtiden och fira guld, säger han.

Och för varje slutspelsmatch på hemmaplan blir det dessutom rejält klirr i kassan.

Hör mer i klippet

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.