Foto: Johannes Weckström /SVT

Flera inbrott i Karlskoga senaste dygnet

Uppdaterad
Publicerad

Någon gång under gårdagkvällen eller natten till söndagen har fler inbrott skett i Karlskoga.

Polisen larmades om ett inbrott i en lägenhet som skett i området Sandviken i Karlskoga någon gång från 19-tiden på lördagkvällen tills polis larmades klockan 06.48 på söndagsmorgonen.

– Det är ännu oklart om något har tillgripits. Men inringaren berättade att det står fönster vidöppna och vi kommer åka dit för att göra en undersökning, säger Mats Öhman, pressinformatör vid polisenregion Bergslagen.

Villainbrott – tog sig in via källarfönster

På söndagsförmiddagen kom ytterligare ett samtal till polisen vid 11.40-tiden om ett inbrott som skett i en villa norr om Strandparken i Karlskoga. I detta fallet skall inbrottet ha skett någon gång mellan klockan 13 på lördagen till det upptäcktes på söndagen.

Enligt personen som ringt in skall gärningsmännen tagit sig in via ett källarfönster och sedan sökt igenom huset. De skall i samband med detta ställt till stor oreda.

Polisen kommer att genomföra en brottsplatsundersökning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.