• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Bollnäs och Freluga, Bollnäs kommun, Gävleborgs län. Vattnet hos vattenbolaget HelsingeVatten är otjänligt. Boenden i området uppmanas att koka vattnet före förtäring. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Gävleborg.

T.V: En man som ler. Han har på sig en skjorta och en jacka och står framför en kulle. T.H: En snowboard på en platsmatta. Snowboarden ligger högst upp på en kulle. Nedanför syns rails och hopp.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Starta klippet för att höra hur lång och hög backen är samt få se snön som snart ska läggas på. Foto: Malin Gotlin/SVT

Isrester från Trängens hallar blir snö på ny skidbacke

Uppdaterad
Publicerad

På baksidan av Trängens ishallar i Örebro byggs just nu en vinterpark för snowboard och skidor.

– När de gör rent och fint på isen i hallarna tar de bort det lösa på toppen och det använder vi som snö, säger Linus Krohn på föreningen Örebro snowboard och freeski.

Placeringen är noga uttänkt och arbetet med en hoppbacke mitt i stan började redan för två år sedan. Föreningen har fått pengar från Riksidrottsförbundet och Skidförbundet. Örebro kommun har stått för jordmassorna och kommer att skyffla upp isskrapet på kullen.

– Totalt har vi fått ungefär 250 000 kronor för projektet. Man kommer kunna öva hopp och trick här, säger Linus Krohn.

Premiären är den 26 oktober. All åkning är gratis och öppen för alla. Och att åka på rester från ishallen ska inte vara några problem.

– Om det är kallgrader så kan det bli ganska hårt och är det varmt som idag så kan det bli lite mer som våråkning, lite slaskigt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.