Susanne Lindholm Henningsson, kristdemokratiskt kommunalråd i Örebro kommun, och en karta över parkeringar.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Vi tror inte det är rätt väg att gå” – hör Susanne Lindholm Henningsson (KD) berätta mer i klippet. Foto: SVT

KD i Örebro: Nya P-avgifter slår hårt mot låginkomsttagare och pensionärer

Uppdaterad
Publicerad

Nu kan det bli dyrare att parkera i centrala Örebro. Enligt ett förslag ska avgifterna öka i centrum, gränsen för var det är gratis att parkera flyttats längre ut och avgifterna för boendeparkering fördubblas. Ett förslag som Kristdemokraterna reagerat starkt mot.

Det är ett förslag som tjänstemännen i Örebro kommun presenterade på Teknik- och servicenämndens möte den 23 augusti, något som P4 Örebro var först att rapportera om.

Beslutet ska klubbas på nästa möte i september, men redan nu har Kristdemokraterna i kommunen reagerat starkt på förslaget.

– Vi tror inte det är rätt väg att gå, säger Susanne Lindholm Henningsson, kristdemokratiskt kommunalråd i Örebro kommun.

– Ska man komma med en sån här kraftig avgiftshöjning så måste man också komma med konstruktiva förslag som gör underlättar för vanligt folk.

Starta klippet för att höra henne utveckla kritiken.

SVT Nyheter Örebro har sökt Johan Kumlin (M), ordförande i Teknik- och servicenämnden, för att höra hur majoriteten ser på förslaget, men han ställer inte upp på någon intervju då han menar att förslaget kan komma att ändras.

FÖRSLAG: NYA P-AVGIFTER I ÖREBRO

Zon 1

25 kr/timmen 8-22 alla dagar – 2 kr/timmen nattetid

Zon 2

10 kr/timmen 8-20 vardagar. Zon 2A även avgift helg.

Zon 3

5 kr/timmen 8-20 vardagar. Avgiftsfritt övrig tid.

Boendeparkering

Avgift 830 kr/månaden. Ansökningsavgift 200 kr.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.