Man och kvinna som tittar rakt in i kameran

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Marcus Drotz, enhetschef, och Birgitta Johansen, länsmuseichef, jublar över bygglovsbeskedet. Foto: Martin Heppich

Klart: Länsmuseet får bygglov – då sätter renoveringen igång

Uppdaterad
Publicerad

Turerna kring Örebro läns museum har varit många och långa. Redan 2017 kom beskedet att museet skulle genomgå en omfattande renovering, men det arbetet har skjutits upp gång på gång.

Nu meddelar museet att man kommer att återuppta renoveringsplanerna till våren.

Beslutet om att bevilja bygglovet fattades under tisdagen av byggnadsnämnden i Örebro kommun.

– Det innebär en milstolpe på vägen mot ett nyöppnat länsmuseum som kommer att vara till gagn både för örebroarna, turisterna och hela länets invånare, säger museets styrelseordförande Hans Karlsson (S) i ett pressmeddelande.

I maj 2018 stängdes museet helt och i november för nästan exakt tre år sedan rapporterade SVT om att museet skulle renoveras och att det arbetet beräknades vara färdigt till våren 2023, om allt gick enligt planerna.

Någon renovering har dock hittills inte blivit av.

Nu beräknar man istället att återuppta renoveringsprojektet under våren 2023. Något beräknat slutdatum för projektet finns i nuläget inte.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.