Foto: SVT

Karlskogas toppolitiker kräver ekonomisk hjälp från regeringen

Uppdaterad
Publicerad

Socialförvaltningen i Karlskoga kommun beskriver läget som en ekonomisk krissituation. Idag har samtliga förvaltningschefer, ekonomichefen och kommundirektören haft ett möte för att diskutera framtiden.

Socialförvaltningen i Karlskoga kommun riskerar ett underskott på 30 miljoner kronor, det rapporterade SVT Nyheter Örebro igår. Under torsdagsförmiddagen har kommundirektören, ekonomichefen och samtliga förvaltningschefer suttit i ett möte för att diskutera hur man ska agera. 

– Den enda lösingen jag tycker är rimlig är att man från regeringen faktiskt tar det här på allvar och lägger till mer pengar till kommunsektorn, det måste till nya pengar till kommunsektorn, säger kommunstyrelsens ordförande Tony Ring (M).

Samtidigt poängterar han att situationen inte är ovanlig, sett till andra kommuner.

Sparbeting på alla förvaltningar

Socialnämndens ordförande, Margareta Karlsson (M), tycker att hela kommunen måste ta ett gemensamt ansvar för att bistå nämnden, och sa i en intervju med SVT Nyheter Örebro under onsdagen, att de vill att ett sparbeting görs rakt över alla förvaltningar i kommunen.

– Det är en lösning, jag är inte säker på att det är den bästa, men absolut något man måste titta på.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.