• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Kalix och Grytnäs i Kalix kommun, Norrbottens län. Det brinner i ett sågverk nära Kalix med kraftig rökutveckling som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Norrbotten.

KIF Örebro har under en längre tid befunnit sig i en svår ekonomisk sits. Klubben har dragits med skatteskulder under året. Foto: Johan Nilsson/TT

Kronofogden utmätte 400 000 kronor – KIF Örebro i svår ekonomisk sits

Uppdaterad
Publicerad

KIF Örebro befinner sig fortfarande i en tuff ekonomisk situation. Kronofogden har under sommaren utmätt över 400 000 kronor från klubbens bankkonto, rapporterar P4 Örebro. Det rör sig om skatteskulder.

Enligt P4 Örebro har skulderna för det damallsvenska laget ökat.

Totalt har omkring 1,8 miljoner kronor i skatteskulder hamnat hos Kronofogden under året.

– Vi tittar framåt och ser att det är ohållbart och att något stort måste hända, säger klubbchef Elin Stengarn till P4 Örebro.

Skulderna ska nu vara betalda.

Problemen har pågått länge. Klubben har hållit inne med spelarlöner och sponsorintäkter har blivit försenade.

Förra hösten avgick den tidigare ordföranden och uttryckte en oro för klubbens framtid.

Så ser det ekonomiska läget ut

KIF Örebro gick redan in i 2023 med ett stort ekonomiskt underskott då man under 2022 gick back över 1,2 miljoner kronor.

Efter att utbetalningar från sponsorer försenats har man akut hamnat i en likviditetskris.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.