Kyrkoherde och hand som tänder ljus

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Under onsdagen var det flera på besök i kyrkan. Starta klippet för att höra kyrkoherden Pernilla Rosin berätta. Foto: Leonora Toplica/SVT

Kyrkan i Degerfors öppnade efter dödsolyckan

Uppdaterad
Publicerad

Förra torsdagen omkom en man i 40-årsåldern från Degerfors i en trafikolycka på E18 utanför Hallstahammar samtidigt som hans fru och son skadades allvarligt. Olyckan påverkar orten och under onsdagen höll Degerfors kyrka öppet.

Under ett par timmar under onsdagseftermiddagen hade kyrkan öppet för att ta emot människor som ville prata eller uttrycka sin sorg.

– Vi fick förfrågan av bekanta till familjen som ville komma och vi sa att det är klart. Det har varit mycket folk här, många kompisar till barnet, säger Pernilla Rosin, kyrkoherde i församlingen.

Dödsolyckan på E18 i juli 2024

Familj drabbades

Frontalkrocken mellan en skåpbil och en veteranbil inträffade utanför Hallstahammar, där E18 byggs om. I veteranbilen färdades en familj där föraren, en man från Degerfors kommun, dog.

En kvinna och en pojke i den bilen samt tre män i skåpbilen skadades.

Enligt åklagaren Carl-Johan Norström är mannen som körde skåpbilen anhållen och misstänkt för grovt rattfylleri, grovt vållande till annans död, grovt vållande till kroppsskada och grov vårdslöshet i trafik.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsolyckan på E18 i juli 2024

Mer i ämnet