Bild från gripandet intill Årstabergs pendeltågsstation i Stockholm. Foto: Samuel Abrahamsson /SVT

Länsbor döms till flera års fängelse för mordförsök i Stockholm

Uppdaterad
Publicerad

Två män hemmahörande i Karlskoga döms till fleråriga fängelsestraff för ett mordförsök på en man i Stockholm förra året. Den ena mannen döms för fyra olika brott och får 17 års fängelse. Även en kvinna hemmahörande i länet döms för inblandning i händelsen.

Mordförsöket ägde rum i Hägersten i sydvästra Stockholm i början av december förra året och var riktat mot en man som besköts på öppen gata. Före mordförsöket hade de två männen rymt från varsin placering på SIS-hem.

Totalt åtta personer stod åtalade för inblandning i händelsen vid Södertörns tingsrätt, som på fredagen meddelade sin dom.

Mannen som får 17 års fängelse är född 2005 och döms för fyra olika brott, bland annat försök till mord och grovt vapenbrott. Den andra mannen, född 2006, döms till sex års fängelse, också han för flera olika brott.

Kvinnan, som är född 2007, döms för främjande av flykt till 60 timmars ungdomstjänst.

Mannen som döms till sex års fängelse ska också utvisas.

Bild på den misstänkta flyktbilen.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Polisen kunde göra flera gripanden kort efter att mannen hade beskjutits på öppen gata. Foto: Samuel Abrahamsson /SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.