Christian Liljenhed (L) oppositionsråd i Kumla är kritisk mot det nya avtalet mellan kommunen och Örebro hockey. Foto: Johannes Weckström/SVT, Pavel Koubek/TT

Liberalerna riktar kritik mot Kumla kommuns avtal med Örebro hockey

Publicerad

Liberalerna riktar nu kritik mot att Kumla kommun sponsrar Örebro hockey genom ett samarbetsavtal. Kommunen ska bland annat betala nära 150 000 kronor till klubben under det närmaste året.

– Kumlas skattebetalare ska nu stå för notan för att politiker och tjänstemän ska sitta i lounge i Behrn Arena och äta trerättersmiddag, säger Christian Liljenhed (L), oppositionsråd, i ett pressmeddelande.

Andreas Brorsson (S) är kommunstyrelsens ordförande. Enligt honom har kommunen tagit fram nya riktlinjer för marknadsföringspengar.

– Liberalerna var överens om att när vi gör marknadsföringsavtal så ska politiken inte lägga sig i. Jag tycker att de gör en storm i ett vattenglas.

Avtalet med Örebro hockey var ett beslut från marknadsföringschefen, uppger Brorsson.

Kan inte pengarna användas på ett bättre sätt?

– Jo absolut men en kommun måste kunna göra många olika saker. Marknadsföring är en del, vård och skola är en del. Vi har inte tagit pengarna från något annat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.