Olyckan inträffade på en cykelbana i ett skogsparti i Degerfors. Foto: Google Maps

Man avliden efter allvarlig trafikolycka på cykelbana

Uppdaterad
Publicerad

Vid 8.15 på söndagsmorgonen inträffade en allvarlig trafikolycka med ett mindre motorfordon på en cykelbana i Degerfors. En man i 60-årsåldern befann sig i fordonet vid olyckstillfället och han avled i samband med olyckan.

Olyckan skedde i ett skogsparti på en cykelbana som förbinder områdena Karlshagen med Strömtorp i Degerfors. Mannen färdades på ett motordrivet, trehjuligt fordon.

– Det är ett mindre motorfordon med en person i som det har inträffat någon form av olycka med. Vi vet inte just nu vad som har hänt, men ambulans, polis och räddningstjänst är på plats, säger presstalesperson vid SOS Alarm som svarar för räddningsregion Bergslagen vid 8.40-tiden.

– Det jag vet i nuläget är att det skall ha rört sig om en allvarlig olycka. Det är allt jag kan säga just nu, säger Diana Qudhaib, presstalesperson vid polisen region Bergslagen vid 9.15-tiden.

Fordonet beslagtaget

Vid 13-tiden uppgav polisen på sin hemsida att föraren, en man i 60-årsåldern avlidit och att anhöriga är underrättade.

Fordonet är taget i beslag av polisen, som kommer genomföra en teknisk undersökning. Inledningsvis uppgav polisen att inget brott misstänks ligga bakom olyckan, men den uppgiften har nu ändrats.

– Vi har upprättat en förundersökning om vårdslöshet i trafik, säger Diana Qudhaib.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.