Naturisterna i Nora är upprörda över kommunens planer på att säga upparrendet med naturistcampingen i Gustavsberg.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Nora kommun vill ersätta naturistcampingen med bland annat bostäder. Något som upprör och oroar föreningen som drivit campingen i 40 år. Foto: Ulrica Olsson

Naturisterna upprörda: ”Kan nästan inte tänka tanken”

Uppdaterad
Publicerad

Den politiska majoriteten i Nora, S, M och KD, vill bygga bostäder vid Gustavsberg vid Norasjön vilket skulle innebära att naturistcampingen i området försvinner. Något som upprör de många stamgästerna där.

Istället för naturistbad finns planer på bland annat bostäder, grönområde och sjösättningsplats för båtar. Under dagens kommunstyrelsemöte behandlas frågan om totalt åtta nya detaljplaner för området.

Detta är enligt kommunstyrelsens ordförande Mikael Wahlberg (S) i linje med planerna på att fortsätta utveckla Nora för att nå 13 000 invånare.

Gustavsbergs naturistcamping är idag den största naturistcampingen i Sverige och har funnits i området i 40 år.

Planerna oroar stamgästerna

– Det är jättetråkigt, jag kan nästan inte tänka tanken ut vad som kommer att hända, säger Gro Mette Wang, stamgäst på campingen sedan många år.

Kommunens uppsägningstid gentemot föreningen som driver verksamheten är tre år. Men dagens funderingar oroar både föreningen som driver campingen och stamgästerna.

– Det är ju frågan om kommunen är emot oss naturister, det känns nästan så, säger Roger Eklund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.