Efter att ha lagat mat i sina egna skolkök med en jury på plats har tre lag kvalificerat sig till finalen i den nationella tävlingen Skolmatsgastro i mars.
– Alla finalister har gjort en fantastisk insats under sina finaldagar. De har lyckats servera sina tävlingsrecept till oss i juryn samtidigt som de serverat maten till skolans elever som ordinarie lunch, påhejade av sina elever. Det har varit ett tufft jobb för juryn att välja ut topp tre, men nu är vi överens! Säger Kurt Weid, ordförande för juryn för SkolmatsGastro 2018.
I team Navet ingår Christian Rylén, Magnus Gustavsson och Therese Folebo.
Vinnaren presenteras i Göteborg 22 mars och Navets skola tävlar då mot Nannaskolan i Uppsala och Dingleskolan i Dingle.
Det här lagade team Navet:
Team Navet i hjulet från Navets skola i Örebro
Laget består av Christian Rylén, Magnus Gustavsson, Therese Folebo
Tävlar med:
Varmrätt – Ugnsbakad sej med blåmusslor vitvinssås och bönsallad
Vegetariskt – Kikärtscanneloni med grönkålssallad
Soppa – Kyckling soppa med citroncurry och pumpabröd