Idag skrev Alida Malm, ordförande från Fellingsbro socken, och Wilhelm Magnusson, näringslivschef på kommunen, avtal för en ny servicepunkt. Foto: Lindesbergs kommun

Ny mötesplats i Fellingsbro ska engagera invånarna

Uppdaterad
Publicerad

Nu får Fellingsbro en ny officiell mötesplats, där människor ska kunna träffas och fika, använda digitala tjänster och ta del av viktig information.

På onsdagseftermiddagen skrev Lindesbergs kommun avtal med sockenstugan i Fellingsbro, som nu blir den fjärde av kommunens så kallade servicepunkter. De servicepunkter som redan är verksamma finns i Vedevåg, Ramsberg och Ullersätter.

– Vi tycker det är viktigt för att ta tillvara på engagemanget här ute och vi kommer närmare varandra, säger Wilhelm Magnusson, näringslivschef på Lindesbergs kommun.

Idéer och initiativ

Tanken med en servicepunkt är att människor ska kunna mötas, ta del av viktig information och göra ärenden över nätet. Det är också tänkt att vara forum för olika idéer och initiativ i kommunen.

– Vi hoppas och tror att den kommer betyda väldigt mycket för landsbygden, säger Håkan Johansson, medlem i sockenrådet och en av de som jobbat fram underlaget till servicepunkterna.

Lindesbergs kommun hoppas att även en femte servicepunkt ska öppnas under året.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.