Carina Begemann (till vänster) och Mimmi Lindström på Linde Ridskola är mycket glada över att bygget nu blir av. Foto: Privat

Nytt ridhus nära för Linde Ridskola

Publicerad

Tack vare ett bidrag på 250.000 kronor kan Linde ridskola snart sätta spaden i jorden för ett nytt ridhus. Efter två års planering blir det nu mer plats för både dressyr och hoppning.

Linde Ridskolas ridhustält har sett betydligt bättre dagar, och klubben har under många år försökt att få igång ett ridhusbygge. För två år sedan började arbetet på allvar med att planera för ett nytt bygge.

Möte med kommunen

En ridhusgrupp kom till och man stämde träff med kommunen, tog fram ritningar och offerter och ansökningar om ekonomiska bidrag gjordes.

Enligt ett pressmeddelande har Sparbanksstiftelsen Bergslagen nu gått in med ett bidrag på 250.000 kronor vilket gör att planerna kan bli verklighet.

– Det känns fantastiskt bra. På byggmötena har vi nu filat extra och gått igenom detaljerna, byggstart ska vi prata om den här veckan, säger klubbens ordförande Carina Begemann.

Mer plats för tävlingar

Det nya ridhuset kommer att bli större än det nuvarande tältet, och 20x40 byts ut mot 20x60 vilket innebär att man kommer kunna utöka tävlingsutbudet i både dressyr och hoppning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.