En man åker inlines. Till höger i bild sitter han och fixar till sina inlines på en bänk.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Oliver berätta om sitt engagemang mot ALS. Foto: Emil Nylén Danielsson/SVT

Oliver åker inlines genom hela Sverige – i kampen mot ALS

Uppdaterad
Publicerad

För två veckor sedan drog Oliver Eriksson på sig sina inlines med siktet inställt på en landsomfattande resa i kampen mot sjukdomen som tog förebilden Börje Salmings liv. Drygt halvvägs genom sin insamlingskampanj gjorde han på söndagen ett stopp i Hallsberg.

Kampanjen ”Rulla för ALS”, inleddes den 14 juli när Oliver Eriksson satte av söderut från Kiruna. Den andra augusti, flera hundra mil senare, väntar målgång i Ystad.

Den femtonde dagen av den landsomspännande resan började i Västmanland och slutade i Närke. På söndagseftermiddagen rullade han in framför tågstationen i ett regnvått Hallsberg efter otaliga mils åkning från Köping.

– Det har varit en tuff dag, även om det började flyta på bättre när jag närmade mig Örebro, konstaterar han.

Kör till minne av hockeylegenden

För Oliver, som själv har spelat hockey i bland annat Örebro, är Börje Salming förebilden framför alla andra. Både som människa och som hockeyspelare.

Pengarna som kampanjen syftar till att samla in går just till Börje Salmings ALS-stiftelse.

– När jag kollade senast började summan närma sig 300 000 kronor. Det känns fantastiskt, säger han.

RULLA FÖR ALS 2024

På resan mellan Kiruna och Ystad görs det stopp i Gällivare, Jokkmokk, Arvidsjaur, Storuman, Dorotea, Strömsund, Östersund, Åsarna, Sveg, Mora, Falun, Avesta, Köping, Hallsberg, Linköping, Hultsfred, Emmaboda och Sölvesborg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.