Man som knyter sina rullskridskor.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Oliver Eriksson kommer ha åkt cirka 11 mil om dagen på sina inlines, i 20 dagar, när resan är över. I klippet hör du mer om Olivers resa för att stötta ALS-forskningen. Foto: Tindra Näsström/SVT

Oliver Erikssons resa genom Sverige – Kiruna till Ystad på inlines

Uppdaterad
Publicerad

Resan startade i Kiruna 14 juli med målet att nå Ystad 2 augusti. Fredag den 19 juli rullade Oliver Eriksson in i Jämtland – första stoppet var Strömsund.

Under tjugo dagar kommer Oliver åka mellan sju till sexton mil om dagen på inlines. Han färdas genom inlandet och stannar till på en ort om dagen innan han rullar vidare, detta gör han i tjugo dagar tills han nått Ystad.

Målet med resan

Oliver har själv spelat hockey och har länge haft Börje som förebild. Därav var valet att samla in pengar till Börje Salmings ALS-stiftelse givet. Med ett mål satt på 500 000 kronor.

– Jag har inte så bra koll på vad vi är uppe i nu utan jag försöker bara göra mitt bästa, det har redan kommit in så pass mycket så jag är glad och nöjd oavsett vad, säger Oliver.

– Det var väldigt hemskt när Börje drabbades av ALS och det var många som blev berörda – därför känns det väldigt bra att jag gör den här resan, berättar Oliver.

Se klippet ovan för att höra Oliver berätta mer sin resa på inlines genom landet.

Rulla för ALS 2024

På resan mellan Kiruna och Ystad görs det stopp i Gällivare, Jokkmokk, Arvidsjaur, Storuman, Dorotea, Strömsund, Östersund, Åsarna, Sveg, Mora, Falun, Avesta, Köping, Hallsberg, Linköping, Hultsfred, Emmaboda och Sölvesborg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.