En man i en mörk kostym står mot en tegelvägg, med en blomma i knapphålet, och ser ut att vänta. I bakgrunden syns en ljus gardin. En annan person sitter delvis synlig i förgrunden.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Nicklas Broberg jobbar som projektledare i Örebro. Nu är han med i SVT:s program Gift vid första ögonkastet. I klippet berättar han om hur det kändes att söka kärleken framför tv-kamerorna. Foto: SVT

Örebroaren Nicklas söker kärleken i tv – är med i Gift vid första ögonkastet

Uppdaterad
Publicerad

Det råder hemlighetsmakeri kring nya säsongen av ”Gift vid första ögonkastet” som börjar sändas i SVT på torsdagen. Nicklas Broberg från Örebro är en av de åtta deltagare som tittarna får följa i höst.

I programmet får deltagarna gifta sig med en person de aldrig träffat. Innan bröllopet äger rum görs ett stort jobb med att kartlägga vad deltagarna söker.

Programmet har blivit en publiksuccé och en snackis hemma i tv-sofforna.

Den vanliga dejtingvärlden beskriver Nicklas Broberg som en pyramidprocess där folk faller bort under tidens gång.

– Med uttagningsprocessen hoppar man över några steg och kommer lite högre upp i pyramiden från början, förklarar han.

Nedslås inte av dåliga odds

En majoritet av de tidigare deltagarna har skilt sig efter programmet. Men Nicklas Broberg nedslås inte av den statistiken.

– Oavsett hur det skulle gå så tänkte jag fortfarande att det är en stor möjlighet. Skulle jag träffa rätt är det bara bra.

Vad är viktigast för Nicklas Broberg i en relation? Hör hans svar i klippet.

Programmet börjar sändas den tredje oktober.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.