Majoriteten i Nora vill bygga bostäder vid Gustavsberg vid Norasjön där det idag ligger en naturistcamping. Foto: SVT

Politiska styret i Nora vill se bostäder istället för nakenbad

Publicerad

Den politiska majoriteten i Nora, S, M och KD, vill bygga bostäder vid Gustavsberg vid Norasjön vilket skulle innebära att naturistcampingen i området försvinner.

– Det är ett attraktivt område med sjöutsikt och badplatsen har många sett som den finaste i kommunen, säger Mikael Wahlberg (S), kommunstyrelsens ordförande.

Planerna för området innefattar bland annat bostäder, grönområde och sjösättningsplats för båtar. Under onsdagens kommunstyrelsemöte ska frågan om att beställa totalt åtta nya detaljplaner för områden i kommunen behandlas.

– Det här ligger i linje med våra planer att fortsätta utveckla Nora för att nå 13 000 invånare, säger Mikael Wahlberg (S).

Naturistcampingen i området har funnits i 40 år, uppsägningstiden gentemot föreningen som driver verksamheten är tre år.

– Det har pågått en dialog sen förra arrendeavtalet där vi sagt att det förr eller senare kan tänkas bli bostäder där, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.