Skådespelare agerar på scenen

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Örebro teaters kommunikationschef Karin Schöllin berätta om varför hon tror att Brott och straff har dragit storpublik. Foto: Mikko Lindskog/SVT

Publiksuccé för höstens pjäs Brott och straff på Örebro länsteater

Uppdaterad
Publicerad

Under hösten sätter teatern i Örebro upp klassikern Brott och straff. Något som visat sig väldigt populärt bland publiken.
– Just nu har vi sålt 98 procent av alla platser. Det är jätteroligt, säger Karin Schöllin, kommunikationschef på Örebro teater.

Örebroteatern hade relativt höga förväntningar gällande publikintresset för Brott och straff. Detta med tanke på att Örebroarna och länet i stort brukar visa intresse för klassiker.

– Vi har även märkt under hela det här året att publiken är tillbaka efter pandemi. Men också att det kanske har stabiliserat sig lite i folks plånböcker, säger Karin Schöllin som är kommunikationschef på Örebro teater.

Pjäsen hade premiär den 21 september och fram till den 23 oktober går det att se den tre timmar långa föreställningen. Lite mer än 4 000 personer har köpt biljetter till föreställningarna och 600 gymnasieelever kommer också att se den.

– Det är fantastiskt roligt för huset, för ensemblen. Det blir en härlig stämning, säger Karin Schöllin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.