ALT-text: En delad bild som visar på vänster sida byggnaden av Storåskolan, en tegelbyggnad med en stiliserad svart figur vid entrén. På höger sida syns en person med långt, brunt hår som står utomhus omgiven av höstträd med färgglada blad.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Sofia Sjögren är en av de som är missnöjda med förslaget. Hör henne berättar varför i klippet. Foto: Viktoria Kvarnbrant

Reaktioner efter förslaget att lägga ned Storåskolans högstadie

Uppdaterad
Publicerad

Boende i Storå reagerar nu på ett av de förslag som finns för att Lindesbergs kommun ska komma till rätta med sina ekonomiska underskott – att flytta högstadieeleverna från Storå till Lindesberg.

– Jag är väldigt missnöjd över det, säger Storåbon Sofia Sjögren.

Förslaget är ett av flera som politikerna i Lindesbergs kommuns barn- och utbildningsnämnd ska ta ställning till – i första hand ska de nästa vecka bestämma om förslaget ska snabbutredas för ett slutgiltigt beslut i november.

Sedan förslaget blev känt under måndagen har flera boende i Storå och runt om i norra Lindesberg reagerat på sociala medier mot förslaget:

”Än en gång ska vi lantisar betala för Lindesberg”

”Vad händer när man flyttar tonåringarna från orten? Vilka ska känna tillhörighet och stanna på orten och bygga nästa generation Storå-/Stråssa-/Ramsbergs-/Guldsmedshyttebor? ”

SVT Nyheter Örebro besökte också Storå under onsdagen och mötte några oroliga ortsbor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.