Mohammad Arvan har tagit del av både den positiva och negativa responsen, men det negativa biter inte på honom.
– Vi får inte tappa fokus i ämnet. Jag har rätt att använda vilket ord jag vill för att berätta vad jag gör. Alla vill att tjejer ska slippa bli sexuellt ofredade. Men många verkar tycka det är viktigare att debattera ordet ragga i sig, säger han.
En generationskrock
Emilie Roslund har skrivit om dejting och relationer i flera år, bland annat för Nöjesguiden och Expressen. Hon tror att uppståndelsen kring ordet ”ragga” beror på främst två saker.
– Det första jag tänker på är att ordet har olika betydelser för olika generationer. Förr hade ordet en mer negativ klang och förknippades kanske med att ta kontakt på ett ohyfsat sätt. Men för mig har det aldrig varit ett negativt ord på något sätt, jag och mina vänner använder det hela tiden.
Kanske i brist på andra ord, förklarar hon:
– Flörta är ett verb, men man säger ju inte ”nu ska vi ut och flörta” eller ”jag vill flörta upp henne eller honom”. Man säger haffa eller ragga. Det finns inte riktigt något annat bra ord för det, säger Emilie Roslund.
Kontroversiell stämning
Det andra är att det ofta blir en kontroversiell stämning när man pratar om unga och sexualitet.
– Den här artikeln handlar om unga personer. Så fort man talar om sex och kärlek bland unga så blir det kontroversiellt och många börjar moralisera. Det är som om 17-åringar inte har en sexualitet och får syssla med sådant, trots att sexualitet är något vi utvecklar mycket tidigare än så.
– Om någon tycker att det är grovt tror jag att det säger mer om dem än någon annan, säger Emilie Roslund.