En person sitter ensam på en bänk i en liten, mörk bås framför en grön fotbollsplan. Området verkar vara övergivet med blommor som vajar i vinden och en övercast himmel i bakgrunden.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Så ska kommunen göra idrottsplatsen tryggare, starta klippet för att se. Foto: Leonora Toplica/SVT

Så ska kommunen göra Trängens IP i Örebro tryggare

Publicerad

Inbrott, misshandel och skadegörelse är några av de incidenter som inträffat vid idrottsanläggningen Trängens IP i Örebro. Nu försöker kommunen rusta upp området för att göra det tryggare.

I förra veckan gick polisen ut med en efterlysning om att de söker efter vittnen i samband med att en ungdom ska ha blivit misshandlat i anslutning till Trängens IP.

– En spelare ska ha blivit misshandlad i eller i anslutning till ett av omklädningsrummen i samband med träning och att det har blivit en polisanmälan på det, säger John Andersson, planerare på kultur- och fritidsförvaltningen i Örebro kommun.

Enligt BK Forward, laget som tränade vid tillfället, var händelsen inte kopplad till verksamheten på plan.

– En kille som har haft strul utanför så det är en egen incident och inget som har med Forward att göra. Han stängdes av i två veckor och föräldrar har gjort en polisanmälan, säger Gunnar Nilsson, vice ordförande för BK Forward.

Skapar otrygghet

Enligt kommunen så har det varit flera incidenter vid Trängens IP och att de ha ökat det senaste året.

– Det har varit större grupperingar av människor som rör sig genom idrottsplatsen som kommer från andra områden som skapar otrygghet i sig. Det vill vi helst inte ha på den här idrottsplatsen, där det rör sig barn och ungdomar hela tiden, säger han.

Starta klippet för att se vad kommunen gör för att minska otryggheten på idrottsplatsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.