Jonas Claesson, regionens hälso- och sjukvårdsdirektör

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Jonas Claesson, hälso- och sjukvårdsdirektör i Region Örebro län, berättar om hur man ska minska kostnaderna för hyrläkare. Foto: Sophie Olsson Rahlén

Så ska kostnaderna för hyrläkare minskas i region Örebro län

Publicerad

Sjukvårdens arbete med att minska kostnaderna fortsätter. En uppgift man jobbar vidare med är minskade kostnader för hyrläkare – en uppgift som är ”en svår utmaning” enligt hälso- och sjukvårdsdirektören.

Vid dagens möte i regionens Hälso- och sjukvårdsnämnd togs inte bara beslutet att spara 10 % på administrationen. Man fortsätter även arbetet med att minska kostnader inom själva vården, med flera förslag som nu ska bli mer konkreta.  

Ett av förslagen är att minska kostnaderna för hyrläkare med 50 miljoner kronor om året, från dagens över 186 miljoner kronor per år.

En uppgift som kommer bli tuff, bland annat inom primärvården, där vissa vårdcentraler står och faller med hyrläkare.

Starta klippet för att höra Jonas Claesson, hälso- och sjukvårdsdirektör i Region Örebro län om hur man ska kunna minska kostnaderna för hyrläkare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.