Lättare för kunderna att välja vegetariskt: ”Utbudet är bättre”

Publicerad

De växtbaserade maträtterna har blivit både fler, mer lättlagade och godare. Idag är frysdiskarna fyllda med vegetariska rätter som kan värmas direkt i micron.

I Axfoods nya Vegobarometer uppger 67 procent att miljön och klimatet är deras främsta skäl till att oftare välja vegetariska rätter.

De senaste åren har också de stora livsmedelskedjorna skapat en lång rad nya rätter, både färska och djupfrysta, för den som vill undvika kött, men ändå få i sig nödvändiga proteiner.

– Det finns ett bättre sortiment än det gjorde innan, säger Felicia Sundberg.

Hör vad Felicia och andra kunder säger om sina ändrade matvanor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.