• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten på Gåsagången 42 Hisingen i Göteborgs kommun, Västra Götalands län. Det brinner i ett flervåningshus med kraftig rökspridning. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Göteborg.

Sökinsats på Hjälmaren efter att en båt hittats drivande utanför Vinön.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se bilder från räddningsinsatsen och hör räddningstjänsten om arbetet. Foto: SVT

Man hittad död under sökinsats på Hjälmaren

Uppdaterad
Publicerad

Strax före klockan 9 på onsdagen kom larm om att en båt utan passagerare sågs driva på Hjälmaren norr om Vinön. Vid lunchtid hittade räddningstjänsten en avliden man i vattnet.

Räddningstjänst och sjöräddningssällskapet larmades ut och hittade en tom motorbåt med motorn igång 300 meter norr om Vinön. Snabbt väcktes misstankar om att en eller flera personer kan ha fallit i vattnet.

Färjan mellan Hampetorp och Vinön stängdes av för vanlig trafik då man prioriterade att köra räddningspersonal med den.

Sökinsats på sjön avslutas

Strax innan klockan 12 meddelade polisen att räddningstjänsten avslutat sökinsatsen ute på sjön eftersom man bedömde att personen eller personerna inte kommer vara vid liv om de hittas i vattnet.

Polisen tar därför över eftersöket och kommer leta med hundar och drönare på Vinön, ifall besättningen kan ha tagit sig i land.

Man hittad död

Efter lunch hittade polisen en livlös medelålders man på botten med hjälp av räddningstjänstens utrustning.

– Man hade en bra uppfattning om var man skulle söka. Det kan ha funnits gps-utrustning på båten där man kunde hur båten färdats, säger polisens presstalesperson, Mats Öhman.

Kroppen har bärgats och det finns just nu ingen anledning att misstänka brott, uppger polisen.

Anhöriga är informerade.

Texten uppdateras.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.