Stort kliv för M i Lekeberg – tar över som största parti

Uppdaterad
Publicerad

Moderaterna i Lekeberg ser ut att gå mot en stor valframgång. Lika stort kliv som partiet tar framåt, backar nu styrande Centerpartiet. Det står klart när den preliminära rösträkningen går mot sitt slut. 

Lekeberg har den gångna mandatperioden styrts av Centerpartiet och Socialdemokraterna i majoritet. Men det preliminära valresultatet visar nu att Moderaterna tar över posten som största parti.  

-  Vi har fått ett väldigt tydligt väljarstöd. Vi har ju haft en medveten strategi från början, att vår politik ska grunda sig i vad medborgarna vill ha, säger Caroline Elfors (M), oppositionsråd. 

Valet 2022 Örebro län

Inga stängda dörrar

Moderaternas framgång går i linje med Centerpartiets förlust. Partiet ökar femton procentenheter medan centern backar lika mycket. Caroline Elfors menar att framgångarna beror på tydlighet, lyhördhet och ett starkt lagarbete. Hur kommande mandatperiodens styre ska ta form har hon inga svar på än.  

– Egentligen inte. Vi har i opposition pratat med alla partier i opposition, beroende i olika frågor har vi samarbete väldigt bra i opposition och röstat med varandra i olika frågor, det finns inga dörrar vi stängt. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Valet 2022 Örebro län

Mer i ämnet