Två personer häktade i ny sexköpshärva i Örebro

Uppdaterad
Publicerad

Två personer har häktats misstänkta för grovt koppleri i samband med att en thaimassagesalong i Örebro utreds för omfattande sexköp, något NA var först med att rapportera. Ytterligare en salong, i Lerum, utreds i samma ärende.

En man i 25-årsåldern och en kvinna i 40-årsåldern häktades av Örebro tingsrätt på fredagen. Båda är på sannolika skäl misstänka för grovt koppleri.

Enligt häktningsframställan misstänks brotten ha begåtts på två thaimassagesalonger i landet, varav den ena finns i Örebro och den andra i Lerum. De två misstänka är hemmahörande på en ort i Västsverige.

Så sent som i april i år dömdes en kvinna i 50-årsåldern för koppleri efter att hon drivit massagesalonger där det har gått att köpa sex i Karlskoga och Örebro. I samband med det dömdes även elva sexköpare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.