Tillförordnade verksamhetschefen vid vårdcentralsjouren i Örebro, Suzana Lucic, visar ett undersökningsrum.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Suzana Lucic på Vårdcentralsjouren är glad åt flytten till nya lokaler. Foto: SVT

Vårdcentralsjouren flyttar i Örebro

Publicerad

Den som behövt besöka vårdcentral utanför kontorstid har hittills fått söka sig till Nygatan i Örebro. Från och med nu är det istället stadsdelen Skebäck som gäller.

– Vi har helt enkelt vuxit ur våra lokaler, berättar Suzana Lucic, tillförordnad verksamhetschef på Vårdcentralsjouren i Örebro.

Från och med 22 oktober får de som behöver hjälp av jouren bege sig till Skebäcks vårdcentral. På dagtid används lokalerna av den vanliga vårdcentralen och efter klockan 17 tar Vårdcentralsjouren över. Den tar också emot patienter på lördagar och söndagar.

Har fått kritik

Verksamheten är till för de patienter som behöver hjälp utanför kontorstid men inte är så sjuka att de behöver besöka akuten.

Nya lokaler är alltså nödvändiga, men flytten till Skebäck sker inte utan kritik. Under mer än 20 år har Vårdcentralsjouren funnits på Nygatan 7 mitt i centrala Örebro med flera busslinjer i princip utanför dörren. Flytten till Skebäck gör att jouren inte blir lika centralt placerad i staden och en del patienter tycker att det blir krångligare att ta sig dit.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.