Polispådrag utanför Mirum Galleria

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Det var ett stort polispådrag utanför Mirum Galleria i Norrköping efter skottlossningen den 4 mars. Foto: Ulf Wigh

17-åring åtalas för mordförsök i galleria i Norrköping

Uppdaterad
Publicerad

En 17-åring från Borås åtalas nu vid Norrköpings tingsrätt för skjutningen inne i Mirum Galleria på måndagskvällen den 4 mars. Måltavla var en 26-årig gängkriminell man som kom undan med livet i behåll.

Enligt åtalet avlossade den åtalade 17-åringen minst tre skott mot 26-åringen, varav ett träffade i vänster arm och bröstet.

17-åringen åtalas för försök till mord, grovt vapenbrott och ringa narkotikabrott. Han erkänner grovt vapenbrott, men förnekar att ha försökt mörda 26-åringen.

17-åringen är sedan tidigare dömd för narkotika- och våldsbrott.

Denise Sedova arbetar i en butik i Mirum galleria i Hageby och hon berättar att det kändes jobbigt att gå till jobbet efter gårdagens skottlossning.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Denise Sedova arbetar i en butik i Mirum galleria i Hageby och hon berättar att det kändes jobbigt att gå till jobbet efter skottlossningen. Foto: Christian S Zetterdahl/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldsvågen i Norrköping

Mer i ämnet