18-åring och 14-åring misstänkta för brutal våldtäkt i Motala – övergreppen filmades

Uppdaterad
Publicerad

En 18-årig man åtalas vid Linköpings tingsrätt för grov våldtäkt, grov misshandel, rån och övergrepp i rättssak. Offret var en ung kvinna och en 14-årig pojke ska ha varit medbrottsling.

Det var natten mellan den 15 och 16 juli i år som 18-åringen och pojken misstänks ha begått brotten mot den unga kvinnan i Motala.

Enligt åtalet ska den unga kvinnan ha rånats av duon på 500 kronor, en tröja och en väst. I samband med det ska hon ha bränts två gånger i pannan med en cigarett och skadats med en kniv.

Både 18-åringen och 14-åringen tvingade sedan till sig orala samlag med flickan, vilket de filmade med 18-åringens mobil. Efter det ska de ha hotat med att skjuta hennes familj och hund om hon berättade något om det som hänt.

18-åringen nekar till brott, men har tidigare dömts för våldsbrott. 14-åringen nekar också i förhör och kan inte åtalas eftersom han inte är straffmyndig.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.