En person fördes till sjukhus efter ett våldsdåd i Linköping under lördagen. Foto: Hadeel Ibrahim/SVT

28-åring häktad misstänkt för mordförsök i Linköping

Publicerad

En 28-årig man är häktad på sannolika skäl misstänkt för mordförsök, efter attacken i centrala Linköping på lunchtid i lördags. Mannen som attackerades med ett tillhygge, vårdas fortfarande på sjukhus med allvarliga skador.

En 28-årig man har häktats på sannolika skäl för mordförsök efter överfallet som inträffade i centrala Linköping i lördags.

Mannen nekar till brott.

Det var vid 13-tiden som polisen larmades om den våldsamma incidenten i korsningen Drottninggatan och S:t Larsgatan. En man hade blivit attackerad med ett tillhygge och fördes med ambulans till sjukhus, där han opererades.

Isolerad händelse

Polisen spärrade av området och genomförde en teknisk undersökning med hjälp av hundpatruller. Trots oron bland förbipasserande försäkrade polisen att händelsen var isolerad och att det inte fanns någon fara för allmänheten. En misstänkt gärningsman greps strax före klockan 15 samma dag.

Mannen är hemmahörande i Göteborg och tidigare dömd för misshandel och brott mot knivlagen.

Åtal mot 28-åringen ska vara väckt senaste den 22 oktober.

En person står framför en polisbil. Personen bär en ljus jacka över en mörk tröja och har armarna korsade framför sig.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Rasol Nestani var på väg till en frisörsalong med sina barn. På platsen möttes de av polisens avspärrningar. Foto: Hadeel Ibrahim/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.