• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Vislanda i Alvesta kommun, Kronobergs län. Det brinner i en avfallsanläggning utanför Gottåsa med rökspridning mot Vislandaområdet som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kronoberg.

Simone Duvander, producent Medeltidsveckan

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Tobias Holmqvist/SVT

40-årsjubileum: ”Medeltidsveckan mår jättebra!”

Uppdaterad
Publicerad

Medeltidsveckan på Gotland har dragit igång och i år firar man 40-årsjubileum. Festivalen har nått medelåldern, men vägrar att stagnera. Istället fortsätter den att växa och utvecklas.

Medeltidsveckan är Gotlands största evenemang och Sveriges största historiska festival. Arrangörerna har prövats hårt de senaste åren – först en pandemi och nu lågkonjunktur och inflation.

Hur mår Medeltidsveckan?

Gotland

– Medeltidsveckan mår jättebra! Vi har ju 40 år bakom oss nu. Vi är i en mogen ålder och växer så det knakar och har klarat oss igenom kriserna, säger Simone Duvander, producent för Medeltidsveckan.

Mat och dryck är årets tema. På Strandgärdet har man skapat ett nytt festivalområde som går under namnet XL (romerska siffor för 40), där det bland annat kommer att hållas föreläsningar om och tävlingar i medeltida matlagning.

Läs mer på www.medeltidsveckan.se.

Se och hör mer i videoklippet här ovanför.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Gotland

Mer i ämnet