fr v. Sissela Smith, Andrea Falk Foto: Lovisa Gelin/SVT

Åby ridklubb slåss om medalj

Uppdaterad
Publicerad

I helgen väntar final i lag-SM för Åby ridklubb. Nykomlingen i elitserien är ett av åtta som tagit sig vidare till Falsterbo.

Hoppryttarna Sissela Smith och Andrea Falk, som kommer att rida för laget i Falsterbo kommer att slåss för medalj.

”Stort att rida i Falsterbo”

– Det är jättestort att rida i Falsterbo. Jag har varit där två gånger innan och ridit. Det är alltid jättenervöst men det ska bli jätteroligt, speciellt med så himla bra lag. För jag tror verkligen vi har chans till medalj, säger Andrea Falk som kommer att tävla med sin skimmelsto Evolution.

Andrea Falk har som bor i Söderköping, har en rad meriter från både ponny och stor häst, förra året tog hon SM-guld i hoppning för juniorer tillsammans med hästen Gamiro.

LÄS MER HÄR: Åby ridklubb till SM-final

Sissela Smith som är anställd hos CC Holsteiner breeding har även hon en gedigen meritlista, närmast 6:a och 7:a i 1.50 Grand Prix. Hon är förväntansfull inför lagets prestation i Falsterbo.

”Vi är väldigt taggade”

– Det är spännande, det här har varit vårt mål och att vi har nått dit! Vi vill ta medaljplats så att jag tror vi alla är väldigt taggade och  ser väldigt mycket fram emot det, säger Sissela Smith som kommer att tävla med Cassandra CC.

Jonas Rinné lagledare, som stuckit ut hakan redan före seriestart säger till SVT Nyheter Öst att det är klart att Marcus Westergren också kommer att starta i Falsterbo för Åby ridklubb.

TV: Åby ridklubb slåss om medalj

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.