Piraternas Jonas Davidsson Foto: Jeppe Gustafsson/TT

Alliansen räds inte Pirat-konkurs

Uppdaterad
Publicerad

Kommunstyrelsen i Motala kommun ville ursprungligen köpa Dunteberget för 6,3 miljoner kronor. Nu har Socialdemokraterna och Vänsterpartiet ändrat sig och sänker köpesumman till 4,2 miljoner.

Ursprungsförslaget stötte på patrull redan i kommunstyrelsen där Alliansen tillsammans med Sverigedemokraterna röstade nej och Miljöpartiet la ner sin röst. Ärendet ska behandlas under kommunfullmäktige på måndag.

– Det känns väldigt bra att vi är överens med Piraterna om att ändra köpeskillingen och att vi nu går på den av kommunen beställda värderingen, säger kommunstyrelsens ordförande Camilla Egberth (S).

Inte rädda för konkurs

– Vi står fast vid vårt beslut inom Alliansen. Jag förstår inte varför man är så rädd för en konkurs för Piraterna? Då kommer ju det hela granskas och det kan ju ändå bli så att kommunen får överta anläggningarna eftersom de står på kommunens mark, säger Caroline Uneus (M), oppositionsråd.

Även Miljöpartiet står fast vid att lägga ner sina röster enligt gruppledaren Mats Johannesson.

Tidigare stöd

Piraterna har redan tidigare fått stöd från kommunen i andra former: 2010 kom ett samarbetsavtal som innebar att klubben skulle betala av 75 000 kr årligen på ett tidigare lån för att undvika konkurs. Så sent som förra året fick Piraterna ett nytt lån på en miljon kronor och som skulle betalas av på 15 år.

– Vi vill få ordning och reda på det här och en rekonstruktion av Piraterna kanske är bra. Sedan måste det ju gälla någon slags likvärdighetsprincip om man ser till andra idrottsföreningar, menar Caroline Uneus (M).

”Nytt lag från grunden”

– Jag har höga förhoppningar om att Piraterna kommer igen, det har de gjort förut. Vi kan redan nu se att Piraterna har påbörjat ett nytt tänk. Man bygger ett nytt lag från grunden, där även de yngre förarna har en självklar plats, säger Camilla Egberth (S).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.