Mia Stuhre, Region Gotlands projektledare Almedalsveckan. Foto: Patrik Widegren /SVT

Almedalsveckan vill bli hållbarare – testar engångsfritt

Uppdaterad
Publicerad

Under årets Almedalsvecka vill arrangörerna testa ett för miljön mer hållbart system för all den mat som köps och äts på matområdet i närheten av Almedalen.

Projektet kallas Engångsfritt Almedalen och genomförs ihop med fyra partners -  Light My Fire, Tint, Samhall och Solserv – som var och en har nyckelroller i systemet.

Light My Fire levererar specialanpassade matlådor. Tint står för en digital lösning som registrerar och följer matlådorna. Logistik och diskhantering sköts av Samhall och Solserv ordnar med en snabbkompostering på plats för matresterna.

– Det är en idé som passar perfekt in i vårt arbete med att skapa ett hållbart arrangemang, säger Mia Stuhre, verksamhetsledare för Almedalsveckan, i ett pressmeddelande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Almedalsveckan

Mer i ämnet