Kyrka och fotograf

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Scott Londons arbete kännetecknas ofta av en känsla för estetik och en förståelse för de ämnen han fotograferar. Foto: Mimmi Moberg/SVT

Han dokumenterar medeltida kyrkor i Östergötland: ”Måste upplevas”

Uppdaterad
Publicerad

Scott London besöker Sverige för att fotografera östgötska medeltidskyrkor i trakterna av Hästholmen-Omberg-Vadstena. Detta för en kommande bok på ämnet.

Scott London är en amerikansk fotograf och författare som har arbetat med en rad olika projekt, inklusive dokumentärfotografi, porträtt och landskapsfotografi.

Hans svenska rötter har fört honom tillbaka på ett besök för att arbeta tillsammans med dokumentärfilmaren Mattias Löw för att dokumentera medeltida kyrkor på Östgötaslätten.

– Kyrkor brukade vara en viktig samlingsplats för människor och det finns mycket historia här, säger Scott London.


”En bild kan locka till besök”

Tillsammans åker de nu runt och fotograferar en rad kyrkor som ska användas till en kommande bok.

– Det är svårt att göra dessa kyrkor rättvisa endast genom bilder, de måste upplevas men förhoppningsvis kan en bild locka till ett besök, säger Mattias Löw.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.