Foto: SVT

Asylboende kvar i Klintehamn

Uppdaterad
Publicerad

Migrationsverkets nya avtal innebär att de asylsökande flyktingfamiljerna med barn kan bo kvar på Gotland höstterminen ut.

– Det känns positivt att kunna ge det här beskedet. Avtalet med boendet i Klintehamn var den sista pusselbiten. Leverantören kan nu fortsätta driva boendet. Det innebär att alla asylsökande familjer med skolbarn kan bo kvar i asylboenden på Gotland under resten av höstterminen. Det är den målsättningen vi sedan i september har jobbat för att nå, säger Magnus Rodin, tillförordnad regionchef på Migrationsverket, i ett pressmeddelande.

Kvar på ön finns idag tre asylboenden: i Klintehamn, i Fröjel och i Fårösund. De två sistnämnda skall stängas i januari nästa år. Skälet uppges vara att det i nuläget finns ett överskott på asylplatser i Sverige.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.