En man klädd i jeans och kavaj ler mot kameran. Han står på parkettgolvet i ett stort vardagsrum med vita väggar och gula möbler.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Följ med in i en av lägenheterna Gustaf Eriksson ska sälja och hör honom berätta om läget på bostadsmarknaden i klippet. Foto: Martin Klevelid/SVT

Bostadsmarknaden igång efter tuffa år – mäklare i Linköping: ”Större tryck på visningar”

Publicerad

Försäljningarna ökar och priserna har stigit igen på bostadsmarknaden efter två tuffa år med dyra bolån och färre försäljningar. Fastighetsmäklaren Gustaf Eriksson i Linköping har märkt att fler vill komma på visningar och att det nu är lättare att få vissa bostäder sålda.

– Det känns jättebra. Men det är fortfarande så att vissa fastigheter säljs direkt och andra tar längre tid, säger han.

Enligt Svensk Mäklarstatistik har försäljningen av bostäder ökat med tolv procent de senaste tre månaderna i Sverige. Priserna har också stigit det här året med 1,2% på villor och 1,7% på bostadsrätter.

Samtidigt har Riksbanken sänkt styrräntan två gånger i år och meddelat att det kan bli ytterligare två till tre sänkningar till.

Bostadsmarknad

Kommer fler att köpa bostäder på grund av räntesänkningarna?

– Det är jag övertygad om, säger Gustaf Eriksson.

Följ med in i en av lägenheterna han ska sälja och hör honom berätta mer om läget på bostadsmarknaden i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bostadsmarknad

Mer i ämnet