En brandman i röd uniform står i fokus, med en brandbil i bakgrunden. Bilden visar en rök från en industrifastighet i Linköping. Det finns även ett bensinstation synligt längre bak.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Insatsledaren berättar: Därför har branden varit svår att släcka. Foto: Hadeel Ibrahim/SVT

Brand på företag i Linköping – räddningstjänsten: ”Svårsläckt”

Uppdaterad
Publicerad

En brand har under söndagsmorgonen brutit ut hos ett företag på Industrigatan i Linköping. Enligt räddningstjänsten finns det inga personskador, men branden är svår att släcka och kräver flera timmars arbete.

Det handlar om kraftig rökutveckling och 1000 kvadratmeter lagerlokal ska enligt räddningstjänsten brinna.

– Branden är svårsläckt för när vi kommer in med vatten så öppnar vi samtidigt upp så blir det mer syre vilket gör att branden ökar, säger Daniel Agerhult på räddningstjänsten och fortsätter:

Räddningstjänsten använder en skärsläckare som gör att de kan spruta in finfördelat vatten utan att behöva öppna några dörrar.

Räddningstjänsten meddelar vid 10.24 att de har hittat brandhärden som de börjat släcka med bra effekt. De beräknar att behålla nuvarande styrka i cirka två timmar till.

Det är oklart vad som startat branden, och den kommer därför att utredas. Polisen har inlett en förundersökning om allmänfarlig vårdslöshet.

Räddningstjänst jobbar med att släcka branden på Industrigatan i Linköping. Foto: Hadeel Ibrahim/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.