Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ibland har man tur med sin odling och ibland har någon annan, människa eller djur tagit sig friheten och förstört saker. Men oavsett vad så har det här gänget roligt när de träffas runt pallkragarna. Starta videon och möt Norrköpings stadsodlarna. Foto: Hadeel Ibrahim

De samlas kring stadsodlingen: ”Jättetrevligt sätt att socialisera”

Publicerad

De har lite olika erfarenheter, men tillsammans har de träffats i minst ett halvår. Elsa Nilsson, Anna Högqvist, Jonas Söderström, och Louise Gramotkow är ett gäng stadsodlare från Norrköping. För dem är skörden uppskattad, men det viktiga är den sociala biten.

Intresset för stadsodling är stort på flera håll i Östergötland. Några odlar för den biologiska mångfalden, blommor till bina och andra satsar på lättodlade potatis. Men alla gillar att träffas runt pallkragarna, socialisera medan de följer upp odlingarna.

– Jag tycker att det är roligt. Dels umgås med vänner, träffa nya människor, men förhoppningsvis skörda lite till slut. Det är jättetrevligt sätt att socialisera. Det blir ett sammanhang, en struktur, ett forum, säger Jonas och fortsätter:

– Jag tror att vi har inspirerat några, men jag hoppas att vi kan bli fler.

Hör mer från stadsodlarna och få en inblick i hur det ser ut i klippet ovan.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Mathias Holmgren, trädgårdsmästare och arbetsledare på Drivbänk i Linköping, har under många år jobbat med stadsodling. Här ger han sina bästa tips för att komma igång med stadsodling. Foto: Hadeel Ibrahim

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.