Två kvinnor i gula jackor tittar på skyltar som står på gatan i visby.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Personal från Region Gotland och Funkisam gick tillsammans vid Östercentrum i Visby för att upplysa butiksinnehavarna om vad som gäller för att använda skyltar på gatorna. Foto: Patrik Widegren/SVT

De uppmanar butikerna i Visby att söka tillstånd för sina skyltar

Uppdaterad
Publicerad

Vi är vana vid att se allehanda utsmyckningar, reklamtavlor och klädställningar utanför butikerna. Men har alla fått tillstånd från polisen för att använda sig av den offentliga platsen?

Idag informerade personal från Region Gotland, butiker och handlare i Visby om vikten av att ha tillstånd, och att inte ställa skyltar och annat så att det kan komma i vägen för de som till exempel har en funktionsnedsättning.

– Då är det ju jättejobbigt att gå här. Framför allt på sommaren när det är mycket folk och så vidare. Och om de inte flyttar sig, utan man måste försöka att bana sin väg ändå, säger Maud Åkesson från Synskadades Riksförbund på Gotland.

Ofta är Region Gotland ägare till gatumarken, och då krävs också deras tillstånd.

Se mer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.