En person står i förgrunden vid ett bord och intervjuar en annan person, medan en ishockeyträning pågår i bakgrunden. I bakgrunden syns spelare i ishockeyutrustning som tränar på isen, vilket tyder på att programmet handlar om sport eller en specifik ishockeyhändelse.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Distriktsidrottschefen Kristin Lönnqvist gästade studion och berättade om hur de vill få fler att idrotta längre. Foto: SVT

Distriktsförbundet i Östergötland vill att fler idrottar hela livet

Uppdaterad
Publicerad

Riksidrottsförbundets regionala organisation RF-SISU Östergötland vill att att fler idrottar längre. Strategi 2025 är ett projekt för få fler att vilja och kunna göra det hela livet.

I Linköping har amatör hockeyn fått ett uppsving och lockar äldre. Distriktsidrottschefen Kristin Lönnqvist för RF SISU Östergötland menar att jämfört med 2015 ser man att föreningsaktiviteterna blivit fler.

Hon gästade SVT Nyheter Östs studio för att berätta mer om vad projektet strategi 2025 innebär.

Se och hör mer i videoklippet här ovanför.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.